Стрелец срещу бившата си получи амнезия в съда

Кирил Атанасов, който стреля срещу бившата си с газов пистолет и я рани в слепоочието, получи амнезия в съда. Изправен пред магистратите в петък, той заяви, че не помни нищо от случилото се и че му се губят дни и часове. Въпреки това съдът реши да му наложи мярка арест.

В началото на май, Кирил, влязъл в магазин в Свети Влас, където като продавачка работела бившата му половинка Лиляна. С нея имат общо дете, но преди година тя се изнесла от жилището им в Несебър и започнала наново живота си в Свети Влас. Според местни хора, имала нов приятел. Кирил не могъл да преглътне раздялата. След заплаха по телефона през януари, за която Лиляна подала сигнал в полицията, той решил да действа още по- опасно.

В магазина, в присъствието на нейни колеги и клиенти, насочил пистолет към бившата си и стрелял, улучвайки я в лявмото ухо, след което се гръмнал в главата. И двамата ранени бяха откарани в болницата.

Съдът трябваше да гледа мярката за неотклонение на стрелеца в петък, сред разпореждане на апелативните магистрати. Кирил до момента бе оставен на свобода, срещу което прокуратурата протестира. Апелативният съд разпореди на окръжния да гледа мярката и поясни, че това е можело да стане още докато обвиняемият е бил в болницата.

Халосните патрони не могат да убиват, а само причиняват уплаха. Това е защитната теза на адвокат Стоян Иванов, който представлява стрелеца от Свети Влас. Адвокат Иванов се позова и на решението на Върховния касационен съд, който оправда Октай Енимехмедов в обвинението за опит за убийство срещу Ахмед Доган, а го осъди само за закана за убийство и хулиганство. Прокурорът по делото обаче го обори с факта, че в сачмите на Кирил е имало барут, а в тези на Енимехмедов- пипер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право