Строг банкер за Словения - България

Строг банкер ще свири първия мач на България в новия турнир Лигата на нациите. Двубоят е на 6 септември срещу Словения в Любляна. УЕФА назначи за главен арбитър 37-годишният Давиде Маса. Съдията е италианец. Завършил е право в университета в Генуа, но работи като банкер. Като допълнителен асистент-рефер е в двубоя за Суперкупата на Европа през 2017-та, когато "Реал" (Мадрид) печели трофея срещу "Манчестър Юнайтед" (2:1). Същата година ръководи като главен друг възлов мач - "Ювентус" срещу "Лацио" (2:3) за Суперкупата на Италия. На терена Давиде Маса минава за много строг. В последните 10 мача, които е свирил, е вдигнал 46 жълти и един червен картон.

Помощници на Маса в двубоя Словения - България ще бъдат сънародниците му Филипо Мели и Алберто Тегони.

Двубоят на стадион "Стожице" пропуска Антон Недялков. Защитникът на „Лудогорец“ отпадна от състава на „трикольорите“ не само за мача със Словения, но и за този с Норвегия. Недялков е контузен.

„Бранителят почти сигурно щеше да е титуляр в мачовете“, пише сайтът на БФС.

Неговото място в групата за старта на Лигата на нациите заема Иван Бандаловски от „Берое“. Бранителят не е бил част от националния отбор от 2015 година. Последният му мач бе загубата с 0:1 от „Италия“ в Палермо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят