Строг затвор за банда телефонни измамници

Съдът в Казанлък осъди трима мъже за телефонни измами по схемата “съдействие на полицията за залавяне на телефонни измамници“. В затвора влизат Пламен З., на 34 г., Янко Я., на 25 г., и Стоян Д., на 68 г.

По споразумение, одобрено от Районен съд-Казанлък, на Пламен З. е наложено наказание от една година и десет месеца “лишаване от свобода” при “строг” режим, на Янко Я. - 11 месеца. Съдът в Казанлък е признал за виновен и Стоян Д. и му е наложил наказание от 2 години „лишаване от свобода“ при “общ” режим.

Осъдените лица, участвали в схемата за телефонни измами: Стоян Д. като „куриер- муле“, Пламен З. като „координатор“ и Янко Я., позициониран в Румъния, и провеждащ телефонните разговори с пострадалите лица.

На 21 април 2017 г., в Казанлък, бандата измамила 79-годишна и 89-годишна жени, че ще съдействат на полицията за залавяне на телефонни измамници, като за целта е необходимо да предадат пари. През март по същия начин са измамени още три жени.

Общата сума, предмет на измамата, за петте пострадали жени, е в размер на общо 72 000 лева. Част от парите са били възстановени по време на досъдебното производство, а за другата част е бил предявен граждански иск, който е уважен от съда.

Присъдите на тримата са влезли в сила и не подлежат на протест и обжалване. Понастоящем и тримата изтърпяват наказанията си в местата за лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право