Строг контрол за парите на федерациите

Служебното министерство на спорта представи новия кабинет - 09.02.2017 © Copyright: Ilian Telkedjiev / LAP/ [email protected] +359 879 111 120

Строг контрол върху изразходването на парите от федерациите е една от задачите, които си постави новият спортен министър в служебното правителство проф. Даниела Дашева. Тя представи официално своя екип, в който влиза като съветник Емил Костадинов. Ще има един заместник-министър и това е Мая Тодорова, която е заемала преди време същия пост.

Има нужда от усъвършенстване на системата и програмите за финансиране на федерациите - заяви проф. Дашева на първата си пресконференция начело на спортното министерство. - Ако имаме достатъчно време, досегашните критерии ще бъдат преразгледани и актуализирани така, че системата и програмите да бъдат действащи, работещи, обективни и контролируеми. Да има контролируемо изразходване на средствата.“

Министър Дашева се е срещнала с представители на двата „червени“ клуба по повод казуса със ст. „Българска армия“ и комплекса в Панчарево. В момента законен ползвател е елитният ЦСКА. Тече административна процедура по апортиране на обектите в Национална спортна база, след което ще се проведе конкурс за отдаването под наем за дългосрочно ползване. Министерството полага усилия да осигури подходящо място за тренировки на децата от волейболната школа на ЦСКА, които се готвят в три различни училища след затварянето на зала „Армеец“ от собственика - държавната компания „София Тех Парк“.

До момента не са открити нередности в работата на предишното ръководство на спортното министерство. „Не смятам, че тук имаме поводи за съмнения, но ако излязат такива факти, те няма да бъдат премълчани“, коментира проф. Дашева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт