Изненадващи експонати и доза провокация в изложбата „Музеят – неочакван, отворен, споделен“ в Търново

Минимална заплата в Европа иска новият председател на ЕК Сред идеите й са промени за защита на околната среда, включително и данък върху CO2

Чайка отвлече чихуахуа от двора на собственичката му

50 000 потребители останаха без ток в Ню Йорк

Верижна катастрофа на магистрала „Тракия“ край Стара Загора

Новият шеф на фонд „Земеделие“: Служителите ни са в стрес, само трима от директорите са на работа

Най-малко 32 души са загинали от удари на мълнии в Северна Индия за един ден

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Превозвач заплашва да остави Севлиево без междуградски транспорт Причината - липса на годишни винетки за автобусите

Григор Димитров падна с една позиция в световната ранглиста

Защо Тръмп обича “взвода” на радикалните социалистки Да определиш дневния ред на обществената дискусия

Как човек сте, ако нямате селфи с морски пейзаж?

EK разработва пакет с помощи за Ирландия заради Брекзит

63-годишен англичанин се е удавил в морето в Бургас

САЩ ще изпратят астронавти на дългосрочна мисия на Луната

Строим газовата връзка с Гърция от 2018 г.

Изграждането на българо-гръцката газова връзка – интерконектора IGB, ще започне в началото на 2018 г., съобщи служебният министър на енергетиката Николай Павлов на среща с колегата си от Азербайджан Натиг Алиев. В момента тече интензивна работа по подготовка на документите за обявяване на търга за изграждането на междусистемния газопровод, разясни Павлов.

Тръбата е задължително условие за доставката на договорените количества газ от Азербайджан. Министър Алиев потвърди, че страната му ще доставя 1 млрд. куб. метра газ годишно за България.

Най-важното е, че финансово проектът е осигурен, допълни Павлов. Той получи 45 млн. евро безвъзмездно финансиране по “Европейска енергийна програма за възстановяване”. Отделно в бюджета на България е предвидена държавна гаранция в размер на 110 млн. евро, която осигурява кредит от ЕИБ и ЕБВР, уточни българският енергиен министър.

Той покани компаниите от Азербайджан да участват в конкурса за 3D сеизмичните проучвания, свързани с разширяването на газовото хранилище “Чирен”.

Мисля, че ние ще се заинтересоваме от проектите, които България планира да реализира в газовия сектор. Разчитаме преди всичко да се включим в проекта за газовото хранилище, каза министър Алиев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ма да идват разни гаджали и да се натискат за парчета от енергетиката не е за хвалба бе другари маймуняци. Защо ще давате на мангалите такива апетитни парчета? Да одат да копат компири в Родопите, ето това ако постигнете можете да се похвалите маймуняци.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.