Пет станции на метрото в Киев бяха затворени заради предупреждение за поставени в тях бомби

Ирак започна офанзива за превземане на бастион на ИДИЛ

Лидерите на двете Кореи се срещнаха отново

Димитър Маргаритов, КЗП: Потребителите често не се замислят колко им струват „безплатните“ електронни услуги в Интернет

Казани с боб и лютика димят на кулинарен фест насред Монтана

Вежди Рашидов пред „Труд“: Светлин бе мотор, който движеше държавата ни напред

Австралия: Очакваме признание от Русия, че поемат отговорност за свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна

Криминална история на 1800 години се заплете Тройно убийство е извършено при готско нападение над Филипопол

Цвета Караянчева: Всички ценители на майсторството на Светлин Русев ще съхранят искреното си уважение към приноса му за развитието на изкуството

Вандали поругаха изложбата „За буквите” в центъра на София

Варна показва съкровищата си

Как Тръмп тласка света в ръцете на Путин

Барние прикани Великобритания да приеме споразумение за върховенството на Съда на ЕС

Кметът на Монтана стана чирак-резбар

Румен Петков: Светлин Русев ще остане с написаното, изреченото, нарисуваното в душите и в сърцата ни, в България и в света

Строим газовата връзка с Гърция от 2018 г.

Министър Николай Павлов покани фирми от Баку да участват в енергийни проекти у нас.

Изграждането на българо-гръцката газова връзка – интерконектора IGB, ще започне в началото на 2018 г., съобщи служебният министър на енергетиката Николай Павлов на среща с колегата си от Азербайджан Натиг Алиев. В момента тече интензивна работа по подготовка на документите за обявяване на търга за изграждането на междусистемния газопровод, разясни Павлов.

Тръбата е задължително условие за доставката на договорените количества газ от Азербайджан. Министър Алиев потвърди, че страната му ще доставя 1 млрд. куб. метра газ годишно за България.

Най-важното е, че финансово проектът е осигурен, допълни Павлов. Той получи 45 млн. евро безвъзмездно финансиране по “Европейска енергийна програма за възстановяване”. Отделно в бюджета на България е предвидена държавна гаранция в размер на 110 млн. евро, която осигурява кредит от ЕИБ и ЕБВР, уточни българският енергиен министър.

Той покани компаниите от Азербайджан да участват в конкурса за 3D сеизмичните проучвания, свързани с разширяването на газовото хранилище “Чирен”.

Мисля, че ние ще се заинтересоваме от проектите, които България планира да реализира в газовия сектор. Разчитаме преди всичко да се включим в проекта за газовото хранилище, каза министър Алиев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ма да идват разни гаджали и да се натискат за парчета от енергетиката не е за хвалба бе другари маймуняци. Защо ще давате на мангалите такива апетитни парчета? Да одат да копат компири в Родопите, ето това ако постигнете можете да се похвалите маймуняци.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.