„Лудогорец“ втори по шутове в Лига Европа

Г-7 в очакване на нов трус от Тръмп Срещата на най-развитите икономики започва утре

Шест членки на ЕС приемат 356 мигранти от кораб до Малта

Космическа сянка тегне над местните избори Ретроградният Меркурий залага капан, сочи прогнозата на астролога Светлана Тилкова - Алена

Пожар избухна на ферибот в Индонезия, трима загинаха

Ердоган се чул по телефона с Путин, ще посети Русия на 27 август

Бразилия няма пари да се справи с пожарите в Амазония

Бурак Дениз остана на сухо

Авантаджии с палатки превзеха плажа на Крапец Румънци отдават незаконно каравани под наем на пясъка, български “еколози” ползват гората за тоалетна

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Китай с нови мита за внос на американски стоки, Тръмп обеща отговор

Борис Джонсън: Ще връщаме обратно мигранти, които прекосяват Ламанша незаконно

Голям пожар гори до село Бегово Засега няма опасност за населението

Крадците на данни от НАП опитвали да заметат следите си Файл, изтрит от Кристиян, напълно идентичен с получен в редакцията на “Капитал”

Огнеборци гасят пожар на сметището на Велинград

Строителите чакат обществени поръчки за 2,5 млрд. лв.

Ръст от 10-15% в строителния сектор прогнозира браншът

Ръст от 10-15% в строителния бранш през 2017 г. прогнозира инж. Иван Бойков, изпълнителен директор на Камарата на строителите. За следващата година  строителите очакват масово възлагане на обществени поръчки по оперативните програми, като прогнозите са да бъдат обявени търгове за 2,5 млрд. лв. без програмата за саниране.

Секторът разчита все повече и на частния капитал в бъдеще

Бойков и председателят на управителния съвет на камарата инж. Николай Станков представиха данни за сектора, според които към декември 4755 строителни фирми са вписани в Централния професионален регистър, 4707 са български, а 48 чуждестранни. Досега от списъка са заличени 433 фирми при 521 през 2015 г. Тази година за първи път от доста време има повече нововписани фирми, отколкото заличени, заяви Станков.

За деветте месеца на 2016 г. са изпълнени обекти за 7,4 млрд. лв.

Строителният сектор в страната се движи от 97,3% малки фирми, 2,3% средни и едва 0,4% големи компании. За деветте месеца на 2016 г. са изпълнени обекти за 7,4 млрд. лв., като има спад на годишна база от 32%. 2115 броя са сключените договори в бранша към септември 2016 г. Те са на стойност 1,4 млрд. лв.

За лот 3.2 на магистрала „Струма“ Николай Станков заяви, че подкрепят позицията  по старото трасе да мине двулентов път в южна посока и в обратна посока също да има двулентово трасе, изнесено на изток. За строежа на пътя през Кресненското дефиле председателят на камарата прогнозира, че ще започне най-рано в края на 2018 г.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.