Строители скъсаха електропровод и оставиха без ток три софийски села

Екипи на ЧЕЗ Разпределение работят за отстраняване на повредите, нанесени от строителна фирма, която тази сутрин скъса кабели, собственост на дружеството в община Нови Искър, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Засегнати бяха селата Подгумер, Локорско и Войнеговци, като в хода на работата дружеството установи, че прекъснатите кабели са два. Без електрозахранване все още остават около 600 клиенти, като служителите на компанията полагат усилия за възобновяване на услугата по най-бързия възможен начин.

Работата за последните два трафопоста, засегнати от инцидента продължава вече 4 часа. Това е вторият подобен случай от началото на седмицата. Във вторник при изкопни работи на строителна фирма по същата причина без електрозахранване останаха 8, 9 и 10 част на столичния квартал „Люлин“.

ЧЕЗ Разпределение България призовава фирмите да съгласуват с компанията поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности, за да се намалят неудобствата за фирмите и домакинствата. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл кlienti@cez-rp.bg.

Коментари

Задължително поле