Строителството на Околовръстното от "Младост" може да стартира до края на годината

Строителството на участъка от Южната дъга на столицата между кв. ”Младост“ до магистрала ”Тракия“ би могло да започне до края на годината. Това каза министърът на регионалното развитие Петя Аврамова в отговор на въпрос за разширението на Южната дъга на Околовръстния път на столицата.

По думите й това би могло да се случи, ако няма обжалване и бъдат изпълнени всички необходими процедури.

"Правителството изпълнява своите намерения. По направлението Софийския околовръстен път и автомагистрала ”Тракия“ ежедневно се образуват километрични опашки, колони от автомобили, които затрудняват движението. С доизграждането на този участък от Южната дъга ще бъде решен не само изложеният проблем, а по този начин ще се осигури едно автомобилно трасе, което да гарантира адекватно обслужване на прилежащите към Софийския околовръстен път урбанизирани територии, промишлени, търговски зони и обектите към тях“, каза още министър Аврамова. Тя уточни, че подписването на договор за избрания изпълнител е било възпрепятствано поради жалба в КЗК.

”Към настоящия момент след решение на Комисията в полза на възложителя, предстои подписването на договор с изпълнителя за инженеринг. Срокът за проектиране е 180 дни, а за строително-монтажните работи - 730 календарни дни“, допълни Аврамова.

"По отношение на обществената поръчка за определяне на консултант ви информирам, че са подадени 12 оферти на участници в процедурата. Към момента Kомисията разглежда техническите предложения на участниците и ги оценява. След приключване на този етап ще бъдат отворени ценовите оферти на допуснатите участници. Успоредно с посочените процедури Агенцията провежда отчуждителна процедура по реда на Закона за държавната собственост за поземлени имоти, находящи се в землището на Столична община“, допълни Аврамова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България