Строител падна от 4-ти етаж, клони на дърво го спасиха

Снимка: Архив

Работник падна от скеле на нивото на 4-ия етаж на блок в град Смядово, Шуменско, и се отърва само с натъртване на десен глезен и дясна предмишница. Големият късметлия е Златко А./19 г./, който като акробат се стоварил върху клоните на дърво и оттам паднал на земята. Това е омекотило удара.

Инцидентът станал към 12,30 часа в неделя. Колегите му решили, че Златко повече няма да стане, но сбъркали. В спешно отделение в Шумен, където бил откаран с линейка, му направили обстойни прегледи, но не установили никакви фрактури. Имало само драскотини и натъртване. Още в неделя Златко бил изписан да си ходи у дома.

Младият мъж е от град Върбица. Трудел се към строителна фирма, която била наета да извърши санирането на жилищен блок на ул."Беласица" в градчето. Това е пета жилищна кооперация, която се обновява по програмата за енергийна ефективност в Смядово. Градчето е отличника в региона по саниране и тази седмица се очаква да бъде уважено от премиера Бойко Борисов, каза кметицата Иванка Петрова.

След сигнала за инцидента, освен линейка, на мястото е отишъл и полицейски екип. Изяснено било, че поради непредпазливост 19-годишният мъж е паднал. От Инспекцията по труда в Шумен, които също са били информирани, съобщиха, че в случая няма трудова злополука, няма пострадало лице. Все пак е изяснено, че Златко е работел като нает по трудов договор със строителната фирма. Можело е падането от голямата височина да приключи фатално. Местни хора припомнят, че от същия блок, пак от 4-ти етаж, инцидент преди десетина години е приключил със смърт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България