Строят временен бетонов път на кръговото кръстовище при Кочериново

До 2 март т.г. ще бъде изграден временен бетонов път в кръга на кръстовището на пътен възел „Кочериново“. По него ще преминават влекачи, превозващи греди, с дължина до 32 м, необходими за строителството на съоръженията на лот 3.3 от АМ „Струма“ – участъкът между Кресна и Сандански, съобщават от АПИ.

При изграждането на бетоновия път ще бъде въведена временна организация на движението. Скоростта на преминаване през кръстовището ще е намалена. Пътят ще се изгражда само през светлата част на денонощието, като през нощта и при намалена видимост поради лоши атмосферни условия, участъкът ще бъде със светлинна сигнализация.

От двете страни на временния път ще има бариери, които ще пропускат единствено извънгабаритните товари, пътуващи за лот 3.3 от АМ „Струма“. След завършването на строителството на отсечката Кресна – Сандански от АМ „Струма“ през 2018 г. временният път ще бъде премахнат.

Извънгабаритните товари ще започнат да се пропускат по бетоновия път след 6-ти март т. г. Те ще преминават от 9 ч. до 16 ч. през делнични дни, когато трафикът е по-малък. При навлизането на влекач сигналисти за кратко ще спират движението през кръговото кръстовище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България