Структурите на АБВ от Пиринско се вляха в БСП, още партии и организации са заявили желание да се върнат в столетницата

До сега БСП се роеше, днес в Благоевград бе поставено началото на обратния процес от което аз съм много радостна, това заяви лидера на партията Корнелия Нинова и обяви,че 11 от общо 12 организации на АБВ в Пиринско са напуснали и са поискали да се влеят в столетницата. Изпълнителното бюро на БСП проведе разширено изнесено заседание в Благоевград и Нинова обяви,че партията е одобрила процеса на завръщане на бивши партийни членове, а тези които не са били до сега са подали заявление за членство, каза тя.

Имаме подобни заявление за вливане в БСП от още 4-5 областни структури на АБВ, както и от структури на партия „Движение 21 , Партия Зелените и други, каза още Нинова в Благоевград.

Тя заяви,че не е имала отдавна разговори с ръководството на АБВ, но счита, че  инициативата за подобно завръщане  ще трябва да става отдолу, да идва от енергията и желанието  на хората,а не да седнат лидерите  и да решават на тъмно подобни неща.“Процесъ т си го обяснявам така, хората разбраха ,че БСП наистина е автентичната лява партия, че не предава хората си и държи на обещанията си, коментира още Нинова. С принцип на политика ще се предпазим от лобисти и клиентелисти, каза тя на въпрос дали не се завръщат някои,защото им е замирисало на власт. БСП доказа,че може да взима болезнени решения, така че ще се справим, коментира още Нинова.

АБВ имаше общо 12 структури в Пиринско с членска маса от близо 2 хиляди души. С изключение на организацията в Сандански всички преминават към БСП, декларира вече бившия лидер на петричката организация на АБВ Димитъ р Атанасов. Той заяви,че всички членове от АБВ са предложили на централното ръководство заедно да се върнат в БСП и да имат общи действия, но и до ден днешен не е получил никаква реакция.

Докато заседанието на бюрото вървеше в Благоевград, от областната структура на АБВ в Хасково се обадиха и заявиха,че и те искат да се върнат в БСП и очакват Корнелия Нинова да посети и тях.

Корнелия Нинова коментира в лично качество и събитията, които стават в дясното пространство и СДС. Аз със съжаление наблюдавам това което става в дясно,защото тези хора остана извън парламента и не са представени парламентарно, а има еавтентични десни хора, идеологически хора,с които разговорите ни винаги са били интересни. Така,че съжалявам за онова което сега наблюдаваме,каза Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика