Студентите по медицина ще изучат израелско ноу хау за хемодиализата

Студентите от новия Факултет по хуманитарна медицина в Бургас ще изучат израелското ноу хау в областта на хемодиализата. Това заяви в морския град световноизвестният нефролог проф. д-р Талия Вайнщайн, по време на среща с кмета Димитър Николов.

Кметът Николов запозна проф. Вайнщайн с болничните заведения в града и новия Медицински факултет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров", който прие първите си студенти по медицина тази есен. Той обсъди с проф. д-р Талия Вайнщайн възможностите за сътрудничество в сферата на нефрологията и обмяна на добри практики чрез изпращане на бургаски медици в Израел.

Световноизвестният специалист сподели, че ще съдейства в Бургас да се приложи израелското ноу-хау в областта на хемодиализата чрез обучение на студенти в медицинския факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", тъй като освен това проф. Вайнщайн има богат опит в обучението на студентите по медицина в Европа. В момента е преподавател в университета в Тел Авив и асоцииран клиничен професор в катедрата по нефрология на Медицинския факултет на Технионския университет.

Коментари

Задължително поле