Студенти от Американския университет направиха бродуейски мюзикъл

30 студенти от Американския университет в Благоевград след усилени репетиции са готови с най-новото си представление –бродуйския музикъл „Пробуждане на пролетта“.

Те ще представят за първи път пред българска публика рок мюзикълът от Бродуей с музика на Дънкан Шейк “Пробуждане на пролетта“ (Spring Awakenin"), награден с 8 награди „Тони“ и награда "Грами". Общо пет постановки през март и април в София и Благоевград са подготвили студентите от The Broadway Performance Club към Американския университет в България.

Тазгодишното представлението събира 30 таланти от АУБ, сред които в главната роля е Едеа Демалияй, победител във "Х Фактор“ Албания за 2016 г., финалистът на "X Фактор" Албания - Амадео Гюрра и шесткратния републикански шампион по бални танци Венцислава Бормалийска. Студентите от клуба към Американския университет в България ще радват зрители и фенове в страната за 11та поредна година.

Мюзикълът "Пробуждане на пролетта" е по книгата на Стивън Сет и съживява 90тарския рок, като изследва със страст пътуването от юношеството до зряла възраст. С „Пробуждане на пролетта“ тази година студентите предлагат емоционално и наелектризиращо шоу, което ще завладее публиката.

Мюзикълът ще бъде на английски език със субтитри на български.

Коментари

Задължително поле