Студенти от Велико Търново преобразиха Банско с изящни арт скулптури

Изящни арт скулптури красят зелените площи на Банско благодарение на Младежкия скулптурен симпозиум. Шестимата скулптори Мартин Митев, Иван Николов, Николай Чемберски, Радослав Ганев, Сергей Печинов и Цветомир Христов, следвали във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Факултет по изобразителни изкуства – катедра „Скулптура”, изваяха от дърво впечатляващи фигури на тема „Непресъхващите извори”.

По-малко от 10 дни им бяха необходими, за да преобразят дървото превръщайки го в несекваш извор на вдъхновение. Младите автори въодушевени от духа и архитектурата на Банско, вложиха частица от себе си и сътвориха изящни шедьоври от дървения материал, водени от своята фантазия и страст към дървообработката.

Разхождайки се из центъра на курортния град погледа Ви ще бъде привлечен от пластиките „Влюбени”, „Св. Георги”, „Гайдар” и композицията – „Четки”. Внушителен „Змей” ще посреща жителите и гостите на планинското градче, които предпочетат да направят своята разходка по ул. „Гоце Делчев”, богата с кътове за отмора, детски площадки и водни алеи.

Новата пейка, разположена в непосредствена близост до емблематичния фонтан за Банско, приканва минувачите да поседнат и за миг да почувстват атмосферата в полите на Пирин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България