Студенти от ВТУ с награди от конкурс за постери „Наследството на Нютон” – 2017

ВТУ

Студенти от Катедра География при Исторически факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” грабнаха първо и трето място в категория “Студенти от други ВУЗ” на националния конкурс „Наследството на Нютон”. В конкурса участваха курсанти, студенти и ученици от Бургас, Разград, Габрово, Павликени, Велико Търново и други населени места.

Конкурсът е организиран от НВУ „Васил Левски” и е посветен на Исак Нютон - физик, математик, астроном, философ, алхимик и богослов. 2017 година е обявена за година на Исак Нютон, в която се навършват 373 години от неговото рождение. Участниците бяха групирани в три категории - „Курсанти и студенти НВУ”, „Студенти от други ВУЗ” и „Ученици”.

Вероника Никифорова от IV курс и Йордан Георгиев от I курс са носителите на първа и втора награда за постери. Те провокираха чрез своите постери не само физичната същност на откритията, но и техните географски измерения. Отборът на ВТУ участва с 5 постера, а студентите Нели Ченкова и Светлана Страхилова от специалност География, Вероника Никифорова и Павлин Василев от специалност Български език и география, и Йордан Георгиев от специалност Регионално развитие и геоикономика изразиха своето отношение към геофизиката чрез креатвиност и идейност.

В Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” - гр. Велико Търново е представена изложбата „Наследството на Нютон”, в която могат да бъдат видяни най-добрите постери до края на месец май. Те представят живота на Исак Нютон, неговите открития и техните приложения.

Отличените участници бяха наградени на тържественото откриване на изложбата лично от заместник-началникът на НВУ полк. Веселин Мадански.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование