Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Искрен Веселинов: Ние от ВМРО сме категорични, че няма да подкрепим Истанбулската Конвенция, независимо колко превода и бъдат направени

Населението на Велико Търново се увеличава За кратко време жителите на старата столица са се увеличили с 1000 души

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с дъщерите в Свищов Анкета е показала, че са лица в риск, а нямат личен лекар

Слаба охрана улеснила атентата на летището в Сарафово Никой не е забелязал терориста, поставил бомбата в автобуса с израелски туристи

Гребеца от “Наглите” остава в затвора Отвлечен от бандата излиза предсрочно

Наши депутати ще ритат футбол с азерски От 2020 г. Получаваме азерски газ

Зеленият рекет е убийствен за българската икономика (обзор) Шепа псевдоеколози блокират развитието на страната, заяви пред “Труд” председателят на АИКБ Васил Велев

Красен Кралев: Ще подготвим искане за частично изменение на плана за управление на Витоша

Първо издание на книга за Хари Потър беше откраднато във Великобритания

Себастиан Курц: На ЕС му липсва фокус по големите въпроси

Духът на Шотландия уловен в изложба

Назначиха трима заместник-директори на Националната следствена служба

МО: Военновъздушните сили изпълниха поставените задачи с необходимата ефективност през 2017

Топлата зима напълни водоеми в Шуменско с птици

Студенти от ВТУ с награди от конкурс за постери „Наследството на Нютон” – 2017

Снимка: Архив

Студенти от Катедра География при Исторически факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” грабнаха първо и трето място в категория “Студенти от други ВУЗ” на националния конкурс „Наследството на Нютон”. В конкурса участваха курсанти, студенти и ученици от Бургас, Разград, Габрово, Павликени, Велико Търново и други населени места.

Конкурсът е организиран от НВУ „Васил Левски” и е посветен на Исак Нютон – физик, математик, астроном, философ, алхимик и богослов. 2017 година е обявена за година на Исак Нютон, в която се навършват 373 години от неговото рождение. Участниците бяха групирани в три категории – „Курсанти и студенти НВУ”, „Студенти от други ВУЗ” и „Ученици”.

Вероника Никифорова от IV курс и Йордан Георгиев от I курс са носителите на първа и втора награда за постери. Те провокираха чрез своите постери не само физичната същност на откритията, но и техните географски измерения. Отборът на ВТУ участва с 5 постера, а студентите Нели Ченкова и Светлана Страхилова от специалност География, Вероника Никифорова и Павлин Василев от специалност Български език и география, и Йордан Георгиев от специалност Регионално развитие и геоикономика изразиха своето отношение към геофизиката чрез креатвиност и идейност.

В Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” – гр. Велико Търново е представена изложбата „Наследството на Нютон”, в която могат да бъдат видяни най-добрите постери до края на месец май. Те представят живота на Исак Нютон, неговите открития и техните приложения.

Отличените участници бяха наградени на тържественото откриване на изложбата лично от заместник-началникът на НВУ полк. Веселин Мадански.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.