ВТ-Криминалисти откриха канабис в два имота във Великотърновска област

10 години затвор за причинена тежка телесна повреда в Гърция при шофиране

Жилищната сграда в Пловдив, чийто покрив беше отнесен, остава обитаема

Борис Джонсън обеща да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври със или без споразумение

Коя е буквата на живота

Владимир Чуков: Арестуваните за трафик на мигранти са действали от години

Д-р Крис Проктър, главен научен директор на Бритиш Американ Табако пред „Труд“: БАТ трансформира тютюневата индустрия чрез иновации

Пожарът в ТЕЦ „Марица Изток 2“ е напълно загасен и няма замърсяване на околната среда Най-вероятно се касае за технически причини или човешка грешка

Тръмп ще се срещне с Путин на форума на Г-20 в Осака

Изтребителите нямат общо с партийните субсидии Каквито и преговори да водят екипите, ако Бойко Борисов каже, сделка ще има

Евакуираха 2500 души в малък германски град заради две неизбухнали бомби от Втората световна война

Спецпрокуратурата дава подробности за акцията срещу престъпна група за трафик на мигранти

Предупреждения за опасно време и днес, оранжев код в 4 области в страната

КЕВР обсъжда цената на природния газ

Съветът на коалицията ще заседава за партийните субсидии

Студенти от ВТУ с награди от конкурс за постери „Наследството на Нютон” – 2017

ВТУ

Студенти от Катедра География при Исторически факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” грабнаха първо и трето място в категория “Студенти от други ВУЗ” на националния конкурс „Наследството на Нютон”. В конкурса участваха курсанти, студенти и ученици от Бургас, Разград, Габрово, Павликени, Велико Търново и други населени места.

Конкурсът е организиран от НВУ „Васил Левски” и е посветен на Исак Нютон – физик, математик, астроном, философ, алхимик и богослов. 2017 година е обявена за година на Исак Нютон, в която се навършват 373 години от неговото рождение. Участниците бяха групирани в три категории – „Курсанти и студенти НВУ”, „Студенти от други ВУЗ” и „Ученици”.

Вероника Никифорова от IV курс и Йордан Георгиев от I курс са носителите на първа и втора награда за постери. Те провокираха чрез своите постери не само физичната същност на откритията, но и техните географски измерения. Отборът на ВТУ участва с 5 постера, а студентите Нели Ченкова и Светлана Страхилова от специалност География, Вероника Никифорова и Павлин Василев от специалност Български език и география, и Йордан Георгиев от специалност Регионално развитие и геоикономика изразиха своето отношение към геофизиката чрез креатвиност и идейност.

В Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” – гр. Велико Търново е представена изложбата „Наследството на Нютон”, в която могат да бъдат видяни най-добрите постери до края на месец май. Те представят живота на Исак Нютон, неговите открития и техните приложения.

Отличените участници бяха наградени на тържественото откриване на изложбата лично от заместник-началникът на НВУ полк. Веселин Мадански.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.