Студенти от ВТУ участваха в десетото издание на Международната правна седмица в Белгия

Четирима студенти от Юридическия факултет на ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий” участваха за четвърти път в Международната правна седмица в Льовен, Белгия по покана на Католическия университет.

"Диана Дженкова – II курс, Василена Георгиева, Виктория Обретенова и Христо Георгиев – V курс, имаха възможността в периода от 5 до 9 март да работят в международна среда със студенти от юридически факултети от осем европейски държави, между които Финландия, Франция, Испания и Белгия . Основна тема бе Регламента за защита на личните данни, чието влизане в сила предстои през май тази година", обясниха от ВТУ.

Бъдещите юристи получили различни задачи, между които да представят основните акценти в политическата формация, която представляват, да изготвят таблица със съответствието на българския Закон за защита на личните данни с приетия Регламент за защита на личните данни и да предложат изменения в него.

"Тези задачи студентите защитаваха на симулирана сесия на ЕП, която се проведе на 7 март в залата на Общинския съвет в Льовен. В програмата бяха включени и лекции, свързани с институционалната рамка на ЕС и начина на водене на дебати. Лекция за защитата на личните данни в България изнесе ръководителят на българската група гл.ас.д-р Христо Орманджиев.

Във връзка с десетото юбилейно издание на Правната седмица бе предвидено и академично честване, на което лекция изнесе бившият министър-председател на Белгия Марк Ейскенс, както и Франс Ван Дале, бивш представител на Белгия в ЕС и съветник на белгийския крал Филип", информираха от великотърновския ВУЗ.

Бъдещите юристи от ВТУ били единствените поканени представители от страните в Източна Европа.

"Участието на нашите студенти затвърждава добрата международна дейност, развивана от Юридическия факултет на Университета.

Посещението бе осъществено със съдействието на ректора на Университета проф. д-р Христо Бонджолов и на декана на Юридическия факултет проф. дюн. Цветан Сивков", допълниха от висшето учебно заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България