Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 24 февруари 2020

Три станаха жертвите на коронавируса в Италия

Увредено сърце и бял дроб са причинили смъртта на китаеца в Банско

Скандал за пари в основата на разстрел на бизнесмен във „Фондови жилища“

Руският флот следи ракетен кораб на САЩ, навлязъл в Черно море

Ново земетресение от 5,8 по Рихтер разтърси турско-иранската граница

Арестуваха управителя на общинската болница в Раднево

Веригата Lafka затваря обектите си (обзор)

Хари и Меган: Дворецът се отнася различно към нас

В Бродилово не „тричат“ кучетата

МВФ: Коронавирусът излага на риск възстановяването на глобалната икономика

Финансистът Петър Чобанов пред “Труд”: Коронавирусът вещае криза за еврозоната

Студенти от ВТУ ще се обучават 1 година в Китай с пълна стипендия

Това беше договорено с началника на отдел „Образование“ в Посолството на Китайската народна Република у нас

Деканите на Филологическия факултет на ВТУ проф. д-р Ценка Иванова и на Педагогическия факултет проф. д.н. Венка Кутева-Цветкова проведоха работни срещи с д-р Мао Йенчън, началник отдел „Образование“ в Посолството на Китайската народна Република в България.

Те запознаха госта с двата най-големи факултета и със специалностите в тях. Особено внимание беше обърнато на новите специалности с изучаване на китайски език – магистърската програма „Транслатология с един чужд език (китайски език)“ във Филологическия факултет и бакалавърската програма по специалност „Начална училищна педагогика с китайски език“ в Педагогическия факултет.

Д-р Мао Йенчън остана впечатлен от всичко, което чу за факултетите, и от желанието на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ за сътрудничество с азиатската страна. Той благодари за интереса към китайския език и изрази намерение за пълна подкрепа в предстоящите съвместни проекти.

Нещо повече: беше договорено бъдещите студенти в тези специалности да имат възможност да заминат с пълна стипендия от китайското правителство за едногодишно обучение в Китай.

В срещите участваха също доц. д-р Полина Цончева, преподавател по китайски език и ръководител на катедра „Класически и източни езици и култури”, и доц. д-р Искра Мандова, преподавател по китайски език и директор на Институт „Конфуций“ към Великотърновския университет.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.