Отстраниха от длъжност кардиолога, поставял стентове на здрави сърца

Премиерът Борисов посети Голямата базилика на Филипопол в Пловдив (НА ЖИВО)

Могерини: Преговорите със Северна Македония и Албания са от решаващо значение и за ЕС

Зареждат 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй” със свежо гориво

Англичанин е с опасност за живота след пожар в Разградско

Геният на Гео Милев – труд и честност Кратък живот, белязан от изумително работолюбие и шедьоври

Акция на гръцката полиция в окупирана от мигранти сграда в Атина

1300 км безплатно на година Хибридната Sonata се възползва от слънчевата енергия

Възрастен мъж загина след удар от кола край летище „Варна“

Крадци задигнаха 250 метра от тролейбусната мрежа в Русе

САЩ: Русия блокира ученията на НАТО в Черно море

Румен Радев призова сънародниците ни в САЩ да се върнат в България

На косъм от смъртта бил един от пациентите на кардиолога, поставял стентове на здрави сърца

Собственик на дупнишка финансова пирамида се хвърли от 7-ия етаж на блок в Благоевград

Спират движението на камиони над 12 т по автомагистралите днес

Студенти от Стопанската академия отново са сред стипендиантите на Фондация „Атанас Буров” Четирима свищовски възпитаници спечелиха национални стипендии в размер на 2250 лева

Студенти от Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов отново са сред утвърдените стипендианти на фондация „Атанас Буров”. Четирима възпитаници на ВУЗ-а спечелиха национални стипендии за учебната 2017/2018 г. в размер на 2250 лв.

Фондация „Атанас Буров” подпомага младежи от български висши учебни заведения, които се обучават по икономически специалности. Стипендиантите се определят с конкурс, в който право на участие имат студенти от редовна форма на обучение със завършен най-малко трети курс и успех от цялото следване много добър (5.00). Кандидатите полагат писмен тест от 30 въпроса, на който трябва да се отговори за 60 мин. С тях се провежда и събеседване в деня на теста в градовете Варна, Свищов и София.

За участие в конкурса през 2017 г. са подадени общо 84 информационни карти от студенти от шест висши училища. С решение на Управителният съвет на Фондацията са утвърдени 18 стипендианти от страната за учебната 2017/2018г. Четиримата стипендианти от Стопанска академия са Кирил Лучков – 4 курс, спец. „Счетоводство и контрол” (втора спец. „Финанси”), Нергин Фейзула – 4 курс, спец. „Финанси”, Дарина Стефанова – 4 курс, спец. „Финанси” и Беатрис Любенова –МП „Финансов мениджмънт”. На студентите се отпускат месечни стипендии от 250 лв. за деветте месеца на учебната година.

За студентите-стипендианти на фондация „Атанас Буров” е въведено настойничество от членове на сдружение „Клуб на стипендиантите „Буров”. Настойниците ги подпомагат в изграждането на адекватна мотивация и професионална ориентация в процеса на обучение. По информация от сайта на Фондацията, от 1993 г. до сега по тази програма са предоставени над 500 стипендии. Около 70 на сто от всички стипендианти са приети на работа в банките и индустриалните компании-настоятели във фондация „Атанас Буров”.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.