Дидо от Д2 се класира за финала на „Фермата“!

Учени от БАН предлагат нов психотест за шофьори

Заев: Армията на Косово се появява в неподходящо време

В 75 училища у нас вече няма хартиен дневник

Турската армия готова за операция в Сирия Ердоган: САЩ да изтеглят кюрдите

Борисов: Нито веднъж не съм застанал срещу решение на президента Май месец ще има европейски избори и ще видим кой колко струва, каза премиерът

По 12 години затвор за мъжете, измъчвали таксиметров шофьор във Врачанско

Задължителна ясла за деца от гета в Дания Неспазването на закона лишава от детски надбавки

Министерството на културата официално се присъедини към проекта ТРАДУКИ

Меркел подкрепи мерките на Макрон за справяне с протестите

Шокиращи сметки за топла вода изненадаха търновци

Никола Василев е новият изпълнителен директор на БДЖ

Ирландският парламент разреши абортите

Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо” подариха коледен концерт на жители и гости на града

Харчим 275 лв. на човек за празниците Цените са със 7-11 на сто по-високи спрямо миналата година

Студенти от Стопанска академия участват в конкурс за стипендианти на фондация „Атанас Буров”

Студенти от Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов за поредна година се конкурират със свои колеги от страната за стипендии „Буров”. По традиция, конкурсът за стипендианти на фондация „Атанас Буров” за академичната 2018 – 2019 г. се провежда в Свищов, Варна и София. Право на участие имат студенти в редовна форма на обучение по икономически специалности във висши учебни заведения в България, които са завършили най-малко ІІІ курс и са с успех от цялото следване не по-малко от много добър 4.50. Стипендията е в размер на 300 лева месечно и се получава през деветте учебни месеца на академичната година.

Конкурсът в Стопанска академия, в който участваха 11 студенти от различни специалности , бе проведен от Владимир Ташков – изп. директор на Фондацията, и Росица Колева – експерт.

Пред възпитаниците на свищовския ВУЗ Ташков подчерта, че от над 20 години ежегодно по 3 – 5 студенти от Стопанска академия са сред избраните за стипендианти. Изпълнителният директор сподели, че резултатите, които студентите от академията показват са на много високо ниво.

При старта на конкурса бяха дадени основни напътствия за решаване на писмения тест, включващ 30 въпроса от затворен тип, свързани със счетоводство, финанси, банково дело, външна търговия и други икономически области. Завидното ниво на подготовка на свищовските студенти показа и факта, че 7 от тазгодишните участници, след получените резултати от теста, бяха поканени и на събеседване с представителите на Фондацията.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени след заседание на Управителния съвет през декември и имената на одобрените кандидати за стипендианти ще бъдат публикувани на сайта на Фондацията. По думите на Владимир Ташков, сумите за първите три месеца от настоящата учебна 2018 – 2019 г. ще бъдат изплатени още преди коледните празници.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.