Министър Аврамова: Пътят Мездра-Ботевград е един от приоритетите на правителството

Франция говори за Здравка Евтимова

Започва обработката срещу комари в София

Новакът „Царско село“ представи каре нови

Караянчева в Баку: Пристъпваме към ротационното председателство ПАЧИС с чувство на висока отговорност

Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици Европейски съдии наблюдаваха процеса

Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Студенти от 15 университета кандидатстват за конкурса „Боян Пенев“ в Шумен

Националният студентски литературен конкурс „Боян Пенев“ привлича студенти от 15 висши училища в Шумен. Негов организатор и домакин е Шуменският университет „Еп.Константин Преславски“.

Четиридесетото му издание стартира в петък от 13,30 ч. пред Ректората. Творците ще се състезават в три категории – поезия, белетристика и критика. Най-много регистрации има в раздел поезия – 47. Оценката ще бъде на компетентно жури в състав Захари Карабашлиев, Пламен Дойнов и Петър Чухов.
Четенията на участниците да започнат в 14 часа. В 17 часа ще бъде представена стихосбирката „Възможности“ на Валентин Славеев, който завоюва Голямата награда от конкурса м.г. Тя е издадена от Университетското издателство „Еп.Константин Преславски“. В 20 ч. в кафе-клуб „Ретро“ е премиерата на книгата на Петър Чухов „АДdicted“, издадена преди дни. Шумен е първото място, където ще бъде представена.
В събота ще се проведе поетически пленер „Писане от натура“ с модератор Петър Чухов. Маршрутът му включва посещение на Двора на кирилицата в Плиска и манастира „Свети Панталеймон“ край Велики Преслав.
В 16,30 ч. пред Ректората в поетически двубой ще влязат Георги Гавраилов и Ралица Красимирова. Техни секунданти ще са Анна Лазарова и Антоний Димов.

В последния ден в неделя, в 11,30 часа, пред паметника на Иван Пейчев пред регионалната библиотека в Шумен ще бъдат наградени лауреатите в конкурса.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.