Студентът, ранил трима полицаи, скочи от втория етаж на болницата в Стара Загора

Снимка: Архив

Опит да избяга от психодиспансера направи 25-годишният мъж, който снощи рани трима полицаи при арест заради агресивно поведение в автобус.

След задържането му, Николай от Сливен направил опит за бягство от старозагорската болница. Той скочил от десетина метра височина, паднал на главата си и се наранил лошо.

Снощи 25-годишният студент по рехабилитация в Тракийския университет пътува в автобуса от София за родния Сливен. По неясни причини, Николай проявява агресия – чупи с чукче панорамното задно стъкло на автобуса и скача от него в движение.

Шофьорът отбива и се свързва с полицията. При задържането, младият мъж оказва съпротива – порязва с нож двама от униформените, а третият получава нараняване в коляното при опит да избие оръжието от ръцете му.

25-годишният студент е откаран в болницата. На път към скенера, той прави опит да избяга –скача от козирка от десетина метра височина. В опит да го спаси, живота си рискува полицай, скачайки след него.

"Човекът, в опит да избяга от полицаите, които го пазят, скача и разбива с глава един от прозорците на нашето диагностично звено – скенера", обясни д-р Ирена Вълкова пред БТВ.

"Накратко казано, пациентът е в кома, в критично общо състояние, на апаратна вентилация и със сериозна опасност за живота", обясни и д-р Пламен Иванов.

Полицаят, който скача с него, е добре.

Коментари

Задължително поле