Студент от Свищов е победител в националния конкурс „Млад одитор”

Кирил Лучков – студент в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов, е победител в тазгодишното, седмо издание на националния конкурс „Млад одитор”. Възпитаникът на висшето училище участва за първи път в конкурса и се пребори за приза, конкурирайки се с възпитаници на 11 висши училища в България и два чуждестранни университета. Кирил Лучков завършва средното си образование в ПГ по икономика – Благоевград. Като студент в Свищов издава помагало по „Счетоводство на предприятието” (сборник 370 стр. от задачи, казуси и тестове), предназначено за обучение на ученици от професионалните гимназии по икономика и търговските гимназии. През периода на обучение в Свищов участва активно в множество научни изяви, бил е стипендиант на Фондация „Атанас Буров”, отличен е с трета награда в IX националeн конкурс „Студент на годината” в категория „Стопанска науки”. Към настоящия момент Кирил Лучков е семестриално завършил едновременно две специалности в Стопанска академия – „Счетоводство и контрол” с успех Отличен 6.00 и „Финанси” с успех Отличен 5.90, в ОКС „бакалавър” и му предстоят държавни изпити.

Конкурсът „Млад одитор” се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и одиторски дружества. Целта на конкурса е да бъде популяризирана одиторската професия сред младите хора, както и да се акцентира върху ролята на одита в бизнес средите и обществото като цяло. Право да участват имаха всички студенти, обучаващи се в специалностите финанси, счетоводство и контрол от всички висши учебни заведения в България и чужбина, независимо от образователно-квалификационната степен и формата на обучение. Конкурсът премина през три етапа – регистрация, тест и казус, като по данни на организаторите, до втория етап са допуснати 52 участника от над 90 регистрирани. След приключване на първите три етапа, по решение на журито се определят трите най-добре разработени казуса, които се допускат до класиране и награждаване.

Наградата си като победител в седмото издание на конкурса „Млад одитор” – парична награда в размер на 2000 лв, и възможност за едномесечен стаж във водеща одиторска компания, свищовският студент получи на официална церемония в София. Церемонията беше уважена от ръководители и представители на държавни институции, публичния финансов сектор, търговски, одиторски и застрахователни дружества.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България