Студ в различни части на Европа: Обилен снеговалеж в Германия, над 200 домакинства без ток във Франция

зима

Студът и снегът за пореден ден владеят Европа и Балканите. Пътната обстановка на континента е усложнена, на места има опасност от наводнения, предаде БНТ.

Обилни снеговалежи, ниски температури и заледени пътища обхванаха провинциите в Централна Германия. Времето стана причина за серия леки катастрофи, но без жертви.

Кристоф Кубински, шофьор на камион: "Стоя на едно място вече час и половина. Видях, че и други коли спират. Разбира се, тежкотоварните, като камионите, спрат ли веднъж в това ледено време тръгването се превръща в проблем!"

Усложнена е обстановката в провинциите Северен Рейн - Вестфалия и Рейнланд Пфалц. В Саарланд пък поривите на вятъра стигаха до 130 км/ч. Това стана причина за съборени дървета, които блокираха основни пътни артерии. До края на деня в Германия се очаква да натрупа около 30 см сняг.

Повече от 200 хиляди домакинства във Франция останаха без ток. Причината - ураганни ветрове, които скъсаха няколко магистрални електропровода. По отстраняването на повредите - повече от 5 000, се работи въпреки лошите метеорологични условия. Властите се надяват да се справят с проблема до вечерта.

[embed]https://twitter.com/NewsfeedTr/status/819888816567656448[/embed]

 

 

 

Източното крайбрежие на Англия пък е заплашено от наводнения. Високите приливи в комбинация с бурните ветрове са потенциална заплаха за десетки населените места. Най-застрашените от тях са обезопасени, а жителите им са евакуирани и настанени в специализирани центрове.

[embed]https://twitter.com/FarmingUK/status/819847062325960705[/embed]

 

 

 

 

 

В почти цяла Румъния е обявен жълт код за опасно време. В 33 области на страната се очакват обилен снеговалеж и ниски температури. Пътната обстановка е усложнена. Почистването на пътищата е затруднено заради силния вятър.

Студ и сняг в Германия, над 200 хиляди домакинства останаха без ток във Франция

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа