Студ и утре, най-високата температура ще е -7°

През следващото денонощие времето ще се задържи почти без промяна – предимно облачно и студено. На отделни места, главно в Североизточна България, ще превалява слаб сняг.

Минимални температури между минус 11° и минус 16°, във високите полета на Западна България до минус 20°. Максимални между минус 7° и минус 12°. През нощта срещу понеделник на повече места ще превалява сняг, съобщи пред „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг, главно по северното крайбрежие. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще е студено с максимални температури между минус 10° и минус 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3-4°.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 13°, на 2000 метра - минус 17°.

В началото на следващата седмица ще се задържи доста студено и предимно облачно. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. На места ще има и слаби превалявания от сняг.

Във вторник от юг валежите ще се активизират, на повече места и повече по количество ще са през нощта срещу сряда и в Източна България.

В сряда валежите ще спират, най-късно в североизточните райони, облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще стане запад-северозападен и временно ще се усили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България