Стълбите на Каменица на Главната в Пловдив се превръщат в сцена на Великденски концерт

Популярни класически мелодии ще огласят центъра на Пловдив навръх Велики понеделник от 16:30 часа.

"Класика за Великден" е името на големия концерт, който ще бъде подарък за всички жители и гости на града под тепетата за най-светлия християнски празник - Възкресение Христово. Емблематичните стълби на Каменица край Главната улица ще се превърнат в сцена, на която ще излязат няколко поколения музиканти.

Учениците от Национално училище за музикално танцово и изобразително изкуство "Добрин Петков", студентите от АМТИИ (Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство) и музикантите от Пловдивската Държавна опера ще изпълнят богата програма под диригентството на маестро Диан Чобанов.

На открито ще прозвучат прочути творби от Моцарт, Чайковски, Бизе, Вивалди и Брамс, вдъхновени от пролетта.

Целта на двучасовия Великденски концерт е да бъде алтернатива на заобикалящата субкултура като провокира интереса към симфоничната музика на живо. Събитието ще образова и по-младата публика с любопитни подробности за композиторите и произведенията, увлекателно разказани от водещ.

Идеята за този празничен Великденски концерт е на известния пловдивчанин и бивш депутат Юлий Славов. Тя е поета за реализация и подкрепена от много дейци на културата, граждани, бизнеса и от Община Пловдив, включила събитието в културния си календар за 2017 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура