Султанка Петрова: Предвиждаме безплатни детски градини за семейства с три деца Трябва да има санкции към работодатели, които дискриминират българската жена, заяви зам.-министърът на труда и социалната политика

Кадър от БТВ

„Има идея да се подпомагат семейства с най-вече трето дете с безплатна детска ясла, градина, дрехи, помагала за училище, да се мотивират децата да ходят на училището. Това е приоритет на правителството на г-н Борисов. Това каза пред БНТ Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика и редовен автор на анализи в „Труд“.

„Този акцент, който поставихме на кръглата маса в СУ на 9 юли, разглежда в по-голяма аспект проблемите на демографската криза. Регионалното различие вече е изключително тежко. Това ще бъде наш акцент.“

„Ние искаме да направим разрез на самите региони, за да видим къде се крие проблемът. Това може да стане единствено чрез политики, насочени към съответните общини“, заяви зам.-министърът.

За дискриминацията при започване на работа тя каза следното: “ Ние трябва да имаме санкции към такива работодатели, които дискриминират българската жена. Това е изключително голям проблем. Ние трябва да гарантираме работа поне на един от двамата родители при семейство с повече деца. България наистина има нужда от голяма мощна кампания, защото е време да се събуди българското общество.

Относно нетрадиционното образование и социалното предприемачество говори Пламен Попов от кампания „Аз събуждам България” -„Ние се занимаваме с неформално образование в България близо 2 години като частен бизнес и вждаме какви са ефектите от обучение за ефективна комуникация, презентационни умения, онлайн маркетинг, лични финанси и неща, които могат да повишат качеството и на живот дори да се продадеш добре на работа.

Кампанията е абсолютно безплатна. Предстои да се проведе в Южния парк с лектори, музиканти. Има подкрепа от българите, живеещи във Великобритания. „Надяваме се чрез добрите практики хората наистина да намерят своето място. Тя сподели още, че Министерството на труда и социаланата политика се е ангажирало до края на 2017 година да има закон за социалната икономика в България.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. С „помощите“ фактически финасират кофти социални модели. Т.е държавата купува мизерия, а част от обществото я произвежда. С увеличаване на „социалните помощи“ т.е. е търсенето, се увеличава и предлагането т.е скачат нивата на мизерия.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.