Супермаркети предлагат заплати до 1200 лв.

Търсят спешно хора за четиричасови и осемчасови смени

Супермаркетите в страната са пуснали стотици обяви за работа на служители в големите областни градове. Те са с етикет „спешно“ и търсят магазинери за 4 и 8-часов работен ден, показа проверка на „Труд“. За по-кратките смени предлагат 600 лева с ваучери за храна на стойност 60 лева. За пълен работен ден супермаркетите дават 1200 лева стартова брутна заплата. Изискванията им са единствено за завършено средно образование.

На фона на освобождаването на хиляди служители от фалирали бизнеси, в сайтовете за търсене на работа има обяви за застрахователни брокери за брутна заплата 1300 лева, както и лаборанти с английски език за голяма лаборатория в София, където предлагат 1400 лева нетна заплата. Заводите у нас търсят шивачки, като в Пловдив наемат служители с опит срещу 1400 лева месечно.

Складовите служители на борса за плодове явно са кът, тъй като предлагат стартово 1600 лева брутна заплата, но за 12-часов работен ден. А за фармацевтичен склад в София едва 900 лева нетна заплата. Международните шофьори са другите най-търсени служители след магазинерките. Фирмите ги привличат с 3300 лева нетна заплата за превози в Европа.

Коментари

Задължително поле