Супер Бала води „Етър“ към шестицата

Красимир Балъков е идол за феновете на „Етър“. Доскоро само като футболист, но вече и като треньор. Супер Бала, както го наричаха в „Щутгарт“, води „Етър“ уверено към първата шестица. Новата му жертва бе „Ботев“ (Пд) – победа с 1:0. Румен Руменов вкара единствения гол.

От 18 август когато загуби от „Ботев“ (Враца), „Етър“ е паднал единствено от грандовете ЦСКА, „Левски“ и „Лудогорец“. И е направил ремита с други кандидати за Топ 6 - „Локовотив“ (Пд) и „Берое“. Балъков видимо промени облика на „Етър“, след като го спаси от изпадане през миналия сезон. „Виолетовите“ водят с три точки пред седмия „Черно море“.

Играхме срещу много качествен отбор в лицето на „Ботев“ - каза Балъков. - През първото полувреме ги неутрализирахме тотално. Признах на футболистите ми, че им свалям шапка. Апетитът идва с яденето. Реалисти сме и първо трябва да се стабилизираме.“

Мартин Камбуров пък не спира да удивлява със своята неуморност при головете. Нападателят на „Берое“ вече има 212 попадения в елитния ни футбол, два пъти се разписа при победата с 6:0 над аутсайдера „Верея“. Камбуров има вече „само“ 41 гола по-малко от лидера във вечната ранглиста на стрелците Петър Жеков, разписвал се за старозагорци и основно за ЦСКА.

Хеттрик за „Берое“ направи Борислав Цонев, а голеадата беше открита от Жоржиньо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ