Супер Марио заряза „Ница“, за да гледа „Милан“-“Интер“

Italian forward Mario Balotelli is seen in the stands before the International friendly football match Italy vs Germany on November 15, 2016 at the 'San Siro Stadium' in Milan. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO

Лудата глава на световния футбол Марио Балотели отново напомни за себе си. Нападателят на „Ница“ пропусна гостуването на „Сент Етиен“, заради наказание. Вместо да изгледа мача на своите съотборници, италианецът се прибра до Милано за дербито между бившите му отбори „Милан“-“Интер“.

Шоу на „Сан Сиро“ все пак не липсваше, а „нерадзурите“ стигнаха до 2:2 с гол в даденото от съдията продължение на мача. В герой за „нерадзурите“ се превърна Иван Перишич, отнел успеха на градския съперник в последните секунди.

Отличен мач за „росонерите“ пък направи испанецът Сусо, реализирал и двата гола за домакините, а между тях точен за „Интер“ бе и Антонио Кандрева.

„Противникът се радваше на изравнителния гол в края, все едно е спечелил мача, при все, че това е отбор, създаден да гони титлата – обясни треньорът на „Милан“ Винченцо Монтела. - Като изключим това попадение от статично положение, смятам, че можеше да бъде перфектната вечер. За мен чашата е наполовина пълна.“

На другия полюс като впечатление бе наставникът на „нерадзурите“ Стефано Пиоли, направил официален дебют начело на „Интер“.

„Не смятам, че заслужавахме да загубим, с оглед показаното на терена – обясни Пиоли.- Въпреки това, има още над какво да работим. Опитах да вкарам баланс в отбора, тъй като знаех, че няма как да бъдем перфектни толкова бързо. Поисках от играчите да оставят сърцето и душата си на терена и те направиха точно това.“

Дербито бе последно и за собственикът на „червено-черните“ Силвио Берлускони, след като от зимата клубът ще попадне в ръцете на китайски инвеститори.

В класирането „Милан“ е на трета позиция с 26 точки, а градският съперник изостава чувствително от лидерите с 18 пункта и 9-та позиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят