Японският премиер: Ракетните изпитания на Северна Корея нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на ООН

БСП – София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков Наш дълг е да помним делата на Кирков и да не позволяваме забраната и забравата да ги изличат от паметта на българите, каза общинският съветник и председател на Районния съвет на БСП във "Възраждане" Иван Таков

Борис Джонсън: Не сме длъжни да изплащаме обезщетение от 39 млрд. паунда на ЕС ако напуснем без сделка

Гитхорн – приказният свят на водните хора И възрастни, и деца се придвижват с лодки

МВнР: Транспортни стачки затрудняват пътувания в Испания

АИКБ подкрепи Марияна Николова и поиска одит на IT сигурността в държавната администрация

Чеченец застреля бивш грузински командос в Берлин

ЦГМ: Само 7% са гратисчиите в столичния градски транспорт 240 контрольори следят за редовността на пътниците

Тръмп отрече Г-7 да е упълномощавал Макрон за преговори с Иран

Десетки пожари са избухнали през почивните дни в Гърция

БСП-София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков

Все повече млади хора страдат от дискови хернии

Вицепремиерът Екатерина Захариева заминава на посещение в Румъния

Най-големият противопожарен самолет в света се бори с огъня в Амазонската джунгла (ВИДЕО)

Протестите в Хонконг ескалираха отново (ВИДЕО)

Счупена кредитна карта издаде крадец на пари

Счупена кредитна карта помогна за залавянето на работник, източил 2840 лв. от чужда сметка. Шабленецът В. Тодоров ще се изправи на 2 септември пред Добричкия окръжен съд по обвинение, че в условията на продължаващо престъпление е ползвал платежен документ без съгласието на титуляра, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна.

25-годишният Тодоров задигнал кредитната карта от жилището на свой познат, който през януари го наел да пренесе дърва за огрев в дома му.

Доверчивият човек дал на младежа ключовете от мазето и от апартамента си, в чието антре висяла окачена дамската чанта на съпругата му. Работникът се изкушил да я пребърка и открил кредитна карта, към която било прикрепено листче с ПИН-кода. Тодоров я взел, пренесъл дървата и веднага хукнал с плячката към най-близкия банкомат в Шабла, откъдето изтеглил 40 лв. После се преместил до друг банкомат, от който за по-малко от половин час чрез 7 последователни трансакции източил общо 2800 лв.

Пет дни по-късно Тодоров решил отново да си напълни портфейла и направил девети опит да тегли от картата. За негова беда тя се счупила и част от нея останала в устройството. Охранител от банковия офис видял, че то е блокирано, извадил картата, а титулярката веднага била уведомена. Крадецът бил установен по  записите от камери в района. Той е с чисто съдебно минало и работи по програма за временна заетост. Пред разследващите не е признал вината си, уточниха от прокуратурата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.