Счупена кредитна карта издаде крадец на пари

Счупена кредитна карта помогна за залавянето на работник, източил 2840 лв. от чужда сметка. Шабленецът В. Тодоров ще се изправи на 2 септември пред Добричкия окръжен съд по обвинение, че в условията на продължаващо престъпление е ползвал платежен документ без съгласието на титуляра, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна.

25-годишният Тодоров задигнал кредитната карта от жилището на свой познат, който през януари го наел да пренесе дърва за огрев в дома му.

Доверчивият човек дал на младежа ключовете от мазето и от апартамента си, в чието антре висяла окачена дамската чанта на съпругата му. Работникът се изкушил да я пребърка и открил кредитна карта, към която било прикрепено листче с ПИН-кода. Тодоров я взел, пренесъл дървата и веднага хукнал с плячката към най-близкия банкомат в Шабла, откъдето изтеглил 40 лв. После се преместил до друг банкомат, от който за по-малко от половин час чрез 7 последователни трансакции източил общо 2800 лв.

Пет дни по-късно Тодоров решил отново да си напълни портфейла и направил девети опит да тегли от картата. За негова беда тя се счупила и част от нея останала в устройството. Охранител от банковия офис видял, че то е блокирано, извадил картата, а титулярката веднага била уведомена. Крадецът бил установен по  записите от камери в района. Той е с чисто съдебно минало и работи по програма за временна заетост. Пред разследващите не е признал вината си, уточниха от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле