Съболезнователен адрес от министър Кралев по повод кончината на Динко Дерменджиев

Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отправи съболезнователен адрес до семейството и близките на легендата на Ботев (Пловдив) и българския футбол Динко Дерменджиев, който почина късно снощи .

"ДО СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ

НА ДИНКО ДЕРМЕНДЖИЕВ

ОПЕЧАЛЕНО СЕМЕЙСТВО,

С дълбоко прискърбие научих за кончината на Динко Дерменджиев.

Позволете ми в този тежък момент да се обърна към Вас и да изкажа най-искрените си съболезнования.

Отиде си един футболист, легенда на "Ботев" Пловдив и българския футбол, който през цялата си кариера работи с огромна енергия за развитието на спорта в нашата страна. Родните почитатели на най-популярната игра още помнят класните му изяви на терена с екипите на "Ботев" и националния отбор. Той беше пример за всеотдайност, воля и неподражаемо майсторство! Малко футболисти са играли на три световни първенства, а Дерменджиев е един от тях. Дълги години бе и рекордьор по мачове в "А" група със своите 447, като всичките са с екипа на един отбор. Какъв по-голям пример за вярност!

След края на активната си кариера Динко Дерменджиев остана близо до любимата игра и като треньор работеше със същата страст и енергия за своите клубове.

Неговата кончина е голяма загуба за всички, които обичат футбола и сега в голямото семейство на българските футболисти и треньори остава непреодолима празнина.

Поклон пред светлата му памет!

КРАСЕН КРАЛЕВ,

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт