Събориха 20 незаконни къщи в квартал "Комлука"

По разпореждане на кмета на Бургас Димитър Николов, в сряда бяха съборени 20 незаконни постройки в квартал "Комлука". Всички те се намират на улица "Тамара" на места, предвидени за инфраструктура. Заради тях, във вътрешността на квартала не може да стигне линейка или полицейска патрулна кола, коментираха от общината.

Собствениците на незаконните къщи са били предупреждавани многократно да ги премахнат. Те са си правили оглушки до момента, а много от тях през последната година дори ги давали под наем, за да печелят, а предвидливо се изнесли на други места.

"Благодаря на бургаската полиция и на EVN, които със своята компетентна помощ направиха така, че днес за пореден път ние да можем спокойно да си свършим работата", каза кметът Димитър Николов в сряда.

През последните години Община Бургас е премахнала близо 400 незаконни постройки в кварталите "Победа" и "Горно Езерово", както и в ромската махала на к-с "Меден рудник". И в момента има издадени заповеди за следващи такива акции, но не са изтекли законно установените срокове за обжалване и доброволно изпълнение.

Коментари

Задължително поле