Събориха 30 незаконни павилиона в Столипиново, на ред са и 40 опасни къщи

30 незаконни постройки бяха съборени в сряда в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив след заповед на кмета на район "Източен" Николай Чунчуков.

В незаконните павилиони, разположени по ул. "Сокол", "Батак" и "Крайна" върху общинска земя, се продавали кафе, цигари, плодове, зеленчуци, хранителни и битови стоки и др. Заповедите за премахването им са още есента на 2016 г., но никой от ромите не е премахнал доброволно дюкяна си и затова се е стигнало до акцията на 10 май. Тя беше охранявана от полиция и служителите на реда не позволиха да се стигне до екссцесии и разправии въпреки бурните протести и изблици на недоволство от страна на засегнатите жители на "Столипиново".

Премахването на незаконни обекти в ромския квартал "Столипиново" ще продължи със събарянето на над 40 къщи и постройки по улица "Бъндърица", които са накацали опасно в близост до дигата на река Марица и може да бъдат отнесени от водната стихия при по-силна вълна. Освен това там по план трябва да минава продължението на булевард "Марица юг".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони