Събраха в интерактивна книга европроектите във Варненска област

Областният информационен център-Варна направи първата по рода си у нас интерактивна книга с проекти, реализирани с европейско финансиране във Варненска област. Дигиталният сборник дава информация за оперативните програми от миналия, както и от настоящия програмен период. Той дава пълната картина на проектите, онагледени със снимки, финансирането по всички оперативни програми, описание на бенефициентите, бюджет, период и дейности за изпълнение.

Книгата може да бъде полезна на бенефициенти, студенти, както и на млади предприемачи, които се интересуват от програми и проекти с европейско финансиране, обясни управителят на ОИЦ-Варна Виктория Николова. Тя е добър пример за това как с европейски средства могат да се случват хубави неща, показва и човешката страна, а не само цифри, посочи Николова. Книгата вече е достъпна в интернет на адрес www.oicvarna.eu.

412 проекта на обща стойност 450 350 393 лв. са реализирани в област Варна през новия програмен период – от 2014 г. до момента, добави Виктория Николова.

ОИЦ-Варна поддържа и група във Фейсбук, в която публикува всичко актуално, свързано с европейските програми и проекти. Две трети от нейните членове са жени, една трета са мъжете. Най-много са потребителите във възрастовата група от 25 до 45 години. Освен от България, в групата членуват хора от Германия, Великобритания, Австрия, Белгия, САЩ, Нидерландия, Русия, Испания, Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България