Събраха 687 лева на благотворителна изложба от фотоси на лекарка

Средствата са за детски дом в град Дебелец

Общо 687 лв. са събрани до момента от втората по ред благотворителна изложба на д-р Нели Райкова в Художествената галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Тя представи 50 фотографии като средствата от тях са за децата от ДМСГД в Дебелец. Разпродадени са фотоси за 575 лв. като всяка снимка е с обявена цена от 20 лв.

Изложбата уважиха близки и приятели на пулмолога, естет, пътешественик и любител фотограф д-р Нели Райкова, както и председателят на Районната лекарска колегия във Велико Търново д-р Христо Димитров. За да създаде специална атмосфера на събитието, за втора поредна година, пред публиката се изяви талантливата балерина Ралица Чукойска, от балетна школа „Класика” – Велико Търново.

Д-р Нели Райкова подбира най-доброто измежду стотиците си пейзажни снимки от България и света, направени в последната година по време на пътуванията й в Мароко, Италия, Германия, някогашната столица на Руската империя Санкт Петербург. В подбора на фотосите и подредбата им отново помага известната художничка Роза Абаджиева.

Цел на изложбата е фотографиите да бъдат разпродадени в полза на ДМСГД – Дебелец. Със средствата ще бъдат закупени мебели – шарени детски маси и столове от дърво за трите групи в Дневния център и занималнята за индивидуална и групова работа с децата. Обзавеждането и доставката му ще струват малко над 800 лв.

Коментари

Задължително поле