Властелинът на екрана 100 г. от рождението на гения на киното Федерико Фелини

Предотвратиха опит за бягство от затвор край Амстердам

Филтрите за комини дават чист въздух на София Ефективността им е 80% и се усеща веднага. 100 устройства са спестили 1.5 тона вредни емисии за по-малко от година, предстои монтажът на общо 2000

Водата за Перник – без риск за София Вместо да източват язовира, ще захранват града

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 20 януари 2020

Емил Димитров: Да се прекара водата от „Мало Бучино“ до Перник е едно изключително голямо начинание

За демократите обвиненията срещу Тръмп са неоспорими Президентът играе голф във Флорида

Купуваме летни ваканции у нас с 40 на сто намаление

АТАКА с 5 въпроса към БСП за вота на недоверие

Тенис под дима от пожарите

Повече пари за реклама на наше вино в Китай Увеличават помощта само за бутилки със защитено наименование или произход

Путин се похвали с напредък по Либия Конференция в Берлин събра над 10 световни лидери

Светлинно шоу и реч на Джонсън в чест на Брекзит На 31 януари ще бъде пусната и специална монета

Божков към феновете: Вие решавате бъдещето на „Левски“ (обзор)

„Фейсбук” се извини за гаф със Си

Съветниците от БСП се обявиха против увеличаването на местен налог във Варна Ако го повишат, парите да отидат за детска болница, искат от левицата

Осемте съветници от групата на „БСП за България“ във варненския местен парламент се обявиха против предложението на кмета Иван Портних за увеличение на данъка за придобиване на имущество по възмезден начин от 2,6% на 3% върху оценката.

Според администрацията очакваните постъпления за 2019 г. от налога ще са 24 млн. лв., а ако бъде прието предложението, догодина ще бъдат събрани 3,7 млн. лв. повече. Това ще даде възможност за облагородяване на градската среда, изграждане на тротоари, ремонт на улиците в междублоковите пространства и финансиране на дейности по опазване на зелената система на Варна, бяха мотивите към проекта. В писмо до медиите съветниците от левицата ги определиха като общи и необосновани и посочиха, че те не кореспондират с параметрите на рекордния по размер бюджет на Варна, доближаващ половин милиард лева.

3,7 млн. лв. могат да бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и бюджетни икономии, без повишаване на данък, категорични са от групата на БСП. Ако мнозинството все пак одобри проекта, те предлагат алтернатива – приходите в повече в размер на около 15 млн. лв. за мандата, да бъдат използвани целево за строеж на детска болница във Варна.

Идеята бе сред ключовите послания на кандидатът за кмет от БСП и настоящ общински съветник проф. Анелия Клисарова. Тя и колегите й обявиха, че дават и началото на инициатива за изграждане на площадка за игра на деца с увреждания. За целта съветниците периодично ще даряват лични средства.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.