Съветници протестират срещу рокада в болницата в Монтана

болница

Общински съветници от Монтана изпратиха протестна декларация до служебния премиер проф. Огнян Герджиков и до министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев. 26-ма от 33-мата членове на местния парламент настояват да се спрат предвидените промени в Съвета на директорите на областната болница “Д-р Стамен Илиев” АД. Според предложение на здравния министър досегашният член на съвета д-р Красимир Каменов – шеф на хирургичното отделение на МБАЛ – Монтана, трябва да бъде сменен с непознатия в града и региона 69-годишен инженер Красимир Козовски.

„Предложението е немотивирано и неадекватно и ще доведе до сътресения в лечебното заведение.Доктор Каменов е доказан професионалист и безспорен мениджър, а в сегашния си състав Съветът на директорите е осигурил добро финансово състояние на болницата. Спускането с парашут на непознат човек ще доведе до неефективна работа на управителното тяло!”, заявяват съветниците.

Те изразяват надежда, че Министерството на здравеопазването ще промени предложението си и ще гарантира държавна политика, която осигурява подкрепа за българските лекари, качествено здравеопазване и медицински грижи във всички краища на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони