Съветът за икономическо и социално развитие към президента Радев проведе първото си заседание

Съветът за икономическо и социално развитие към президента Румен Радев проведе днес първото си заседание на „Дондуков“ 2. Държавният глава откри срещата, в която взеха участие председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски, проф. Николай Неновски, проф. Христина Вучева, проф. Христо Бозуков, доц. Жасмина Мирчева, проф. Петко Салчев, доц. Виктор Йоцов, д-р Дора Мирчева-Димитрова, Чавдар Найденов, Еленко Божков и Атанас Пеканов, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

„Успехът на всяка политика се измерва чрез ползата, която носи за обществото“, заяви президентът и добави, че постигането на социална справедливост и висок стандарт на живот са цели, които трябва да обединяват усилията на институциите, научните и образователни среди.

Експертите в сферата на икономиката, финансите, енергетиката и здравеопазването ще консултират и подпомагат със своите опит и познания работата на президентската институция в областта на икономическото и социално развитие. Съветът ще провежда своите заседания веднъж на два месеца, като могат да се свикват и извънредни заседания.

По време на срещата беше приета програма и бяха определени три приоритетни области, в които експертите от Съвета ще фокусират своята работа: България в Европейския съюз; Технологична България; Социална България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика