Министър Захариева: Македонските учени вече говорят за средновековна българска държава

Спортният министър с награда от организаторите на Световната купа по ски в Банско

Руски митрополит на посещение в Плевен по покана на Румен Петков

Сняг, вятър и преспи оставиха без ток селища в област Монтана

Отново масово алкохолно натравяне в Индия, загинаха 93-ма

Историческият музей в Търново организира безплатна пешеходна обиколка на 3 март

Спасиха двама българи, след като тир се обърна на гръцката АМ „Егнатия“ заради снежна виелица

Американецът Жо Дасен стана символ на Франция Певецът умира в Таити след изтощителна борба за попечителство на децата си

Калоян Паргов: Исканията на работещите в градския транспорт трябва да бъдат удовлетворени

Британски министри препоръчаха на премиера да постигне споразумение с ЕС или да отложи Брекзит

Инфлуенсъри бродят, мамо… Все още ли им вярвате?

Затруднено е движението на влаковете по направлението София – Мездра

Филмът на режисьора Иван Ничев „Можеш ли да убиваш“ тръгна от Търново Лентата бе представена на откриването на луксозния киноцентър в читалище "Искра" в старата столица

Пластичен хирург предлага яйца и доматено пюре вместо скалпел

Теменужка Петкова: Близо 84% от Южния газов коридор вече са реализирани, остава интерконекторът Гърция – България

Съветът за развитие при Министерски съвет ще проведе заседание днес Гледат разработването на национален стратегически документ на страната с хоризонт 2030 г.

На 30.01.2019 г. след редовното заседание на Министерския съвет ще се проведе заседание на Съвета за развитие при Министерския съвет.

На заседанието ще бъде разгледан проект на Концепция за разработването на национален стратегически документ за развитие на страната с хоризонт 2030 г. (Националната програма за развитие: България 2030), съобщават от МС.

Ангажиментът за разработване на национален стратегически документ за развитие на страната в средно и дългосрочен период е залегнал в Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г.

Институционализацията на процеса по подготовката на национален стратегически документ за развитието на страната с хоризонт 2030 г. е в съответствие с прието през месец август 2018 г. изменение на Постановление № 110 на Министерския съвет от 2010 г. за създаване на Съвет за развитие при Министерския съвет. В постановлението стратегическият документ за развитието на страната с хоризонт 2030 г. е дефиниран като дългосрочен програмен документ, който определя визията, целите, приоритетите и общата финансова рамка на политиките за икономическо и социално развитие на страната, както и механизмите за наблюдение и контрол при тяхното изпълнение.
Националната програма за развитие: България 2030 се разработва за период от 10 години и отчита целите и насоките на политиките на Европейския съюз за съответния период.

Разглеждането на проекта на Концепция за разработването на национален стратегически документ за развитие на страната с хоризонт 2030 г., както и изготвеният времевия график е в съответствие с решение на Съвета за развитие от проведено през месец септември 2018 г заседание.

Времевият график за разработването на Националната програма за развитие: България 2030 конкретизира етапите, дейностите и отговорните институции.

Съветът за развитие ще разгледа и доклад от министъра на правосъдието относно изпълнение на мерки от Програмата на правителството на Република България за периода 2017-2021 г. за нормативни промени, свързани със значително опростяване на процедурите по даване на българско гражданство и осъществяване на качествен контрол върху отговорните за предоставяне на българско гражданство институции, в т.ч. предложения за промени в Закона за българското гражданство.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.