Съветът за сигурност на Украйна призна организацията за нападението на Кримския мост

Атаката срещу е била специална операция на СБУ и украинските военноморски сили

Службата за сигурност на Украйна в съобщение в канала Telegram всъщност призна участие в организирането на нападението на Кримския мост, при което загинаха двама души и един беше ранен.

В понеделник Андрий Юсов, представител на главното разузнавателно управление на Украйна, коментира извънредната ситуация на Кримския мост, цитирайки думите на ръководителя на управлението Кирил Буданов, че “тази структура е излишна”. Агенция РБК - Украина, позовавайки се на източник от Службата за сигурност на Украйна, съобщи, че атаката срещу Кримския мост е била специална операция на СБУ и украинските военноморски сили, за нея са използвани наземни дронове.

СБУ реагира на извънредната ситуация в канала си в Telegram, като публикува преработен фрагмент от украинска народна песен: “Славейку, брате, пак заспа мостът”. “Музика - народна. Думи - СБУ”, се казва в изявление на украинската тайна служба.

По-рано ръководителят на Крим Сергей Аксенов обяви спиране на движението по Кримския мост поради авария в района на 145-та опора от Краснодарския край. Той призова жителите на Крим и гостите на полуострова да се въздържат от пътуване през Кримския мост, да изберат алтернативен маршрут през нови региони. Според губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков в резултат на инцидента са загинали двама жители на региона, а малолетната им дъщеря е ранена.

Информацията за двамата загинали беше потвърдена от Министерството на здравеопазването на Краснодарския край. Ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов заяви, че Кримският мост е бил атакуван от “терористичния режим в Киев”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа