Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

Съвместно учение на корабна артилерия и морска пехота на руския Каспийски флот се проведе в Дагестан, съобщиха от пресцентъра на Южния военен окръг, предаде РИА Новости.

Полевите учения са се проведели под ръководството на контраадмирал Сергей Пинчук. В рамките на тренировката морските пехотинци са симулирали пълна бойна готовност и извършили успешно няколко задачи на полигона „Аданак“.

„Основната задача на тренировъчното мероприятие от първи модул е тактическа и огнева подготовка, както и управление на бронетранспортьор БТР-82А“, заяви представителят на Южния военен окръг. Извършена е също така тренировъчна стрелба с АК-74 и пистолет Макаров ПМ, както и ръчен гранатомет РПГ-7.

Управлението на БТР-а се състояло в преодоляване на предварително изготвено трасе с препятствия, включващ преминаване по мост, заграждения и противникови укрепления.

„В съответствие с изискванията на командира на Южния военен окръг генерал-полковник Александър Дворников, занатията по тактическа подготовка се проведоха в тясно сътрудничеството с авиацията“, отбеляза представителят на окръга Вадим Астафьов.

800 военнослужещи и 100 броя военна техника са взели участие в учението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят