Съвременна топ фотография от цял свят гостува в Пловдив

Съвременна топ фотография от цял свят гостува в Градския дом на културата „Борис Христов” в Пловдив, където до неделя по време на тридневната „Нощ/Пловдив 2017” ще бъдат представени победителите от конкурса „Voubs International Photography Awards 2016”.

Експозицията ще бъде представена пред пловдивската публика за първи път след бляскавата церемония по връчването на наградите на един от най-мащабните фотографски онлайн конкурси на планетата „VIPA 2016”. Наградният фонд на първото му издание бе 41 000 евро, а в него участваха над 500 майстори на фотообектива, които представиха своите творби пред повече от 80 000 организатори, артисти и потребители от цял свят.

Победителите бяха определени по максимално честен и прозрачен начин от алгоритъма на конкурсния хъб Voubs.com, който включва вота на престижно международно жури (фотографи с изключителен опит и признание от САЩ, Австралия, Русия, Израел, Португалия, Румъния, ЮАР, Бангладеш и България), вотa на публиката, популярността и интересa към всяка отделна фотография. На изложбата в Пловдив ще бъдат представени всички наградени фотографи от първо до трето място в шестте категории на VIPA 2016 – „Храна”, „Репортаж”, „Хора”, „Мода”, „Архитектура” и „Снимки от България”

Специално място в изложбата заемат творбите на първия носител на - титлата „Фотограф на годината” на Voubs – Генчо Петков, избран с гласуване от десетки хиляди потребители от 157 държави от цял свят и получил почетната статуетка „Златен Voubs“  и премия от 5 000 евро. Той живее и работи във Велико Търново. Преподавател е по дигитална фотография във Велитотърновския университет "Свети Свети Кирил и Методий", артист на Световната федерация за фотографско изкуство (AFIAP) и съосновател на Асоциацията на рекламните фотографи в България. Негови творби са представяни в над 20 държави, между които Германия, Франция, Швейцария, Италия, САЩ, Мексико, Индия, Китай и Ливан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства