Съдебни заседатели ще работят върху предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ

Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва евентуалната руска намеса в американските избори, сформира жури от съдебни заседатели.

Този ход ще позволи на Мълър да приема показания под клетва, да изпраща призовки, както и евентуално да повдига обвинения.

Журито изпрати още снощи призовки във връзка със срещата между Доналд Тръмп - младши, зетя на Тръмп Джаред Къшнър и руската адвокатка Наталия Веселницкая, предаде Ройтерс, като се позова на източници, запознати със случая.

В САЩ подобни журита имат за задача само да определят дали доказателствата по един случай са достатъчни за повдигане на обвинения. Те не решават дали някой е виновен или невинен.

Адвокатът на Тръмп Тай Коб заяви, че не знае за сформирането на журито, но увери, че Белият дом ще продължи да сътрудничи с Мълър. "Въпросите, свързани с журито, обикновено са секретни", подчерта той и добави, че Белият дом подкрепя всичко, което ще ускори достигането до справедлива развръзка.

„Повечето хора знаят, че никога не е имало руснаци в нашата кампания. Ние спечелихме заради вас, а не заради Русия. Цялата история с Русия е изфабрикувана. Това е едно извинение за най-голямата загуба в американската политическа история”, коментира президентът Тръмп по време на митинг в четвъртък.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия