Съдебно-психиатричната експертиза разкрива прогресираща агресия в поведението на Ахмед Муса Ахмед

Снимка: Архив

В Пазарджишкия окръжен съд продължава делото срещу 14-те обвинени в разпространяване идеите на „Ислямска държава“ и призиви към джихад. Според заключението на съдебно-психиатрична експертиза подсъдимият Ахмед Муса Ахмед е психично здрав, предаде БНР.

Тримата лекари, които са изготвили експертизата са категорични, че Ахмед Муса Ахмед е в състояние да отговаря за действията си. Неговите личности характеристики показват, че той може да бъде лидер и да овладява хората. По време на тричасовото интервю с експертите той е демонстрирал пълна отдаденост на религията и по точно – салафизма. Дори е заявил, че в името на Аллах е склонен да жертва и децата си.

Ахмед отрече да е използвал думата жертва, но д-р Николай Попов от пазарджишката психиатрична клиника посочи, че в експертното заключение думата жертва съществува като ключова. Според експертите, в поведението на Ахмед има данни за прогресираща агресия. Адвокатите определиха експертизата като необективна и поискаха съдът да не приема заключението.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. тези хора трябва да бъдат пратени в някоя демократична държава, където правата им да бъдат защитавани по демократически!

  2. Тоя педал,ако е в някоя бяла държава до сега да е очистен в затвора ама нали и полиция и държава всичките са като тях и им помагат,пуснете го да го очисти ме тоя нещастник и да го избавим от лошите му помисли спрямо християните

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.