„Съдействие на полицията” костваше 12 000 лв. на 70-годишна пловдивчанка

70-годишна пловдивчанка е била измамена с 12 000 лв. от телефонни измамници по добре познатата схема „съдействие на полицията“, на която продължават да се връзват съвестни и доверчиво до наивност хора от третата възраст, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града под тепета.

Според предварителната информация в петък по обяд възрастната жена разговаряла по телефона с непознат, който й се представил за разследващ полицай. Той обяснил, че работи по престъпления, свързани с неправомерни парични транзакции и разполага с информация, че извършителите ще изтеглят и от нейната банкова сметка.

По време на разговора мнимият служител на реда поискал от пенсионерката да изтегли всичките си налични в банката пари и да му ги предостави временно до залавяне на престъпниците. Твърдо убедена, че помага на полицията, още същия ден пенсионерката съвестно изпълнила всички дадени й указания и оставила 12 000 лева в плик под пейка в градинка до ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

Едва в понеделник бабата разбрала, че е станала жертва на телефонни измамници и подала сигнал във Второ РУ на МВР-Пловдив, където по случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България