Съден за убийство запали жилището на сестра си

Снимка: Архив

Шуменец, осъждан за убийство на пенсионерка, е уличен в палеж на жилището на сестра си. 36-годишният Алдин Младенов е бил задържан в полицейското управление, след като залял с бензин и запалил входната врата на апартамент на ул. “Ген. Драгомиров“ в града.

Инцидентът станала към 23:15 часа в понеделник, съобщават от полицията. За късмет пожарът бил усетен и спрян до вратата.

Алдин живеел в каравана близо до блока на сестра си и същата вечер в "дома му" имало купон. На спешния телефон 112 постъпил сигнал за нарушаване на нощната тишина и полицаи ходили да въдворяват ред. След като сбирката се разтурила, Алдин отишъл да мъсти на сестра си по свои подбуди и най-вече заради това, че вече не живеел в апартамента.

Палежът се разминал със щети по входната врата на жилището на втория етаж, а срещу подпалвачът е образувано досъдебно производство.

Като непълнолетен Алдин беше уличен в убийството на 63-годишната Мюневер на ул."Г.Раковски" в Шумен и през 2001 г. беше осъден. След като излезе от затвора, продължи с криминални изяви - крал е зеле и билки от кооперативния пазар, забърка се и в хулигански скандал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право