Съдиите може да бойкотират Серина

Съдиите в тениса може да откажат да ръководят мачовете на Серина Уилямс след скандалите, които американката спретна по време на финала на Ю Ес Оупън срещу Наоми Осака. Носителката на 23 титли от Големия шлем се въвлече в тежки спорове с португалския рефер Карлос Рамос, който я санкционира последователно с предупреждение, наказателна точка и наказателен гейм. Докато се караше с него, Уилямс го обвини в сексизъм с твърдението, че отношението на съдиите към мъжете, които оспорват решенията им е по-меко.

В нейна подкрепа се обяви легендата Били Джийн Кинг и Женската тенис асоциация (УТА), но Международната тенис федерация (ИТФ) застана зад Рамос с довода, че всичките му отсъждания са в рамките на правилата. Друга легенда и отявлен борец за женски праваМартина Навратилова, разкритикува поведението на Серина на кортАртър Аш“.

Преди да постъпи така, тя трябваше да се запита дали с това ще отдаде чест на нашия спорт и прояви уважение към съперничката сизаяви Навратилова. Рамос нямаше друг избор освен да я накаже.“

Според британския в. „Таймссред реферите се чуват гласове, че има нужда професията им да бъде защитена, а един от начините е бойкот от тяхна страна за всички мачове на Серина.

Коментари

Задължително поле