Съдии изгоряха до живот заради подкуп от пет долара

Четирима съдии от малката африканска страна Малави бяха наказани с лишаване от права завинаги заради подкуп в размер на 5 долара, пише вестник Nyasa Times.

Корупционният скандал си има предистория, след като въпросните четирима арбитри са взели подкуп по 20 долара на човек и са били длъжни да повлияят на крайния резултат на мача за Купата на страната между "Нчало Юнайтед" и "Читипа Юнайтед". Натискът, който им е бил оказан, гласял срещата да бъде докарана до победа на "Нчало Юнайтед". Въпреки старанието на реферите обаче, домакините така и не успели да победят. Редовното време и продълженията завършили наравно и се стигнало до дузпи, където играчите на "Читипа" спечелили.

Скандалът се разразил, след като представители на отбора-домакин са поискали от съдиите да върнат по 15 долара, тъй като договорката не била изпълнена. Медиите в Малави разтръбили скандала, който стигнал до федерацията на страната. Местното управително тяло на футбола взело решение да извади и четиримата съдии: главният, помощниците и четвъртият, завинаги от футбола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят