Приеха в болница журналиста Димитри Иванов

Министър Аврамова: 60 млн. лв. са необходими за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора

Гръцките фермери отново по пътищата, в понеделник започват мобилизации

Президентът прати бюджета в Конституционния съд Според Радев непостъпването на средства от концесията на летище София във Сребърния фонд е неприемливо

Жертвите на атентата в Страсбург вече са четири

Швеция подобри офертата си, предлага ни 10 изтребителя „Грипен“ на цената на 8

Мария Габриел: Телефонните обаждания и сърфирането в интернет са се увеличили след премахването на таксите за роуминг

Гръцката полиция задържа наркостока за над 100 млн. евро

Началникът на КАТ в Казанлък се е самоубил

Самолет C-27J „Spartan“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Министър Маринов: Длъжници сме на децата като институции и като родители

Прекъсвания на тока сринаха системата на КАТ Проблемът е отстранен

От Болница „Лозенец“ благодариха на премиера за решението му да запази статута на лечебното заведение Ще продължат да подкрепят идеята за изграждането на нова Национална детска многопрофилна болница

Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до Ердоган по повод влаковата катастрофа в Турция

Радев заминава на двудневно посещение в Йордания И съпругата му ще бъде с него

Съдии изнасят лекции в гимназия по икономика в Търново

Снимка: Архив

Председателят на Административен съд Велико Търново и директорът на старопрестолната гимназия по икономика в града започват съвместна работа по образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. Това съобщиха от учебното заведение.

Приоритет на предвидените мероприятия е повишаването на правната култура и информираността на учениците за съдебната система, както и за укрепване на общественото доверие в нея.

В предстоящите обучения лектори ще бъдат съдиите Марияна Лазарова и Ивелина Янева. Те са магистрати с авторитет, богат професионален опит и висока юридическа квалификация. Те по достъпен и разбираем начин ще запознаят подрастващите със структурата на съдебната система, разделението на властите, Конституцията на България, мястото на Върховния административен съд и административните съдилища като част от съдебната система, професията съдия и статута на магистратите, административното правосъдие и правата ни като граждани на Европейския съюз. Участие в обучението ще вземат всички паралелки от випуска на десетите класове в училището. Планира се учениците да посетят сградата на съда и да наблюдават реален съдебен процес.
Висшият съдебен съвет съвместно с Министерството на образованието и науката за трета поредна

учебна година ще проведат образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”. Върховният административен съд и всички административни съдилища на територията на страната са партньори по тази образователна програма. В изпълнение на Споразумението за сътрудничество между ВСС и МОН от 29 септември Административен съд във Велико Търново взема активно участие.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.