Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Съдии питат, съдебният инспекторат отговаря

Декларират ли се имоти и интереси на бивш съпруг, на доведена дъщеря от втори брак, на син, създал свое семейство извън България? Обявяват ли се бонови книжки и с колко години назад? А остатък от кредит под 10 000 лв., отпуснат от частна банка?

Тези и доста други въпроси са задали съдии, прокурори и следователи на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), чийто шеф е Теодора Точкова. Това е във връзка с новите декларации за имущество и конфликт на интереси, които според последните законови промени трябва да се подадат не другаде, а точно пред него.

Всички въпроси и отговорите им, дадени от експертите на съдебния инспекторат, фигурират на сайта в неговия нов раздел, наречен „Въпроси и отговори по имуществените декларации“. Проучване на съдебните инспектори сочи, че този сайт е желан и ще бъде практически полезен на всеки разследващ полицай и магистрат.

Всеки магистрат може да зададе своя въпрос на телефон 02/905759 или на факс 02/9057503, както и на declaration@inspectoratvss.bg, съобщиха вчера от Инспектората на Висшия съдебен съвет. Питанията се записват точно и акуратно от няколко специално определени за целта служители в регистратурата на инспектората.

Отговорите на абсолютно всеки въпрос, свързан със съдържанието на декларациите, се публикуват в новия раздел на сайта на ИВСС, и то в най-кратък срок. „На въпросите, постъпили през текущата седмица, се отговаря в първия работен ден на следващата“, посочват говорители на институцията.
Когато въпросите са от изцяло технически характер, отговорите се съобщават на телефон, факс или на електронен адрес, посочен от питащата страна, категорични са действащите прокурори.

Мярката цели да намали корупцията сред правораздаването, която предизвиква болезнено чувство за несправедливост у българските граждани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.