На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Горивата може да поскъпнат с до 10 ст.

Берен Саат и Къванч Татлъту отново заедно на екран

Съдии питат, съдебният инспекторат отговаря

Декларират ли се имоти и интереси на бивш съпруг, на доведена дъщеря от втори брак, на син, създал свое семейство извън България? Обявяват ли се бонови книжки и с колко години назад? А остатък от кредит под 10 000 лв., отпуснат от частна банка?

Тези и доста други въпроси са задали съдии, прокурори и следователи на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), чийто шеф е Теодора Точкова. Това е във връзка с новите декларации за имущество и конфликт на интереси, които според последните законови промени трябва да се подадат не другаде, а точно пред него.

Всички въпроси и отговорите им, дадени от експертите на съдебния инспекторат, фигурират на сайта в неговия нов раздел, наречен „Въпроси и отговори по имуществените декларации“. Проучване на съдебните инспектори сочи, че този сайт е желан и ще бъде практически полезен на всеки разследващ полицай и магистрат.

Всеки магистрат може да зададе своя въпрос на телефон 02/905759 или на факс 02/9057503, както и на declaration@inspectoratvss.bg, съобщиха вчера от Инспектората на Висшия съдебен съвет. Питанията се записват точно и акуратно от няколко специално определени за целта служители в регистратурата на инспектората.

Отговорите на абсолютно всеки въпрос, свързан със съдържанието на декларациите, се публикуват в новия раздел на сайта на ИВСС, и то в най-кратък срок. „На въпросите, постъпили през текущата седмица, се отговаря в първия работен ден на следващата“, посочват говорители на институцията.
Когато въпросите са от изцяло технически характер, отговорите се съобщават на телефон, факс или на електронен адрес, посочен от питащата страна, категорични са действащите прокурори.

Мярката цели да намали корупцията сред правораздаването, която предизвиква болезнено чувство за несправедливост у българските граждани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.