Тайните на ръката – хиромантия Купи утре заедно с „Труд“ само за 14.90 лв. уникалната книга

Премиерите Борисов и Ципрас дискутираха проекти в секторите транспорт и енергетика

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 16 ноември 2018

До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Министър Петков: Исканията на майките на деца с увреждания се удовлетворяват

Прокуратурата замълча по казуса „Джи Пи Груп“ Делото е отпреди един месец

Плащаме повече за храна и здраве Данъците и социалните осигуровки изяждат 12,3% от заплатата ни

„Токсичен“ е думата на 2018 година Най-често прилагателното е употребявано в словосъчетанието "токсични химикали" заради Случая "Скрипал"

Протест срещу оправдаването по делото „Алабин“ Мотивите ще станат известни след около месец

Най-ниска безработица от 10 г. насам

Хилари Клинтън ще отговаря на още въпроси за скандала с имейлите

ЕК дава 294 млн. евро за жп линията Пловдив – Бургас Пътуваме с 40 минути по-малко по маршрута

АПИ: Започва изготвянето на техническите проекти за ремонта на тунелите „Топли дол“ и „Траянови врата“

Съдии питат, съдебният инспекторат отговаря

Декларират ли се имоти и интереси на бивш съпруг, на доведена дъщеря от втори брак, на син, създал свое семейство извън България? Обявяват ли се бонови книжки и с колко години назад? А остатък от кредит под 10 000 лв., отпуснат от частна банка?

Тези и доста други въпроси са задали съдии, прокурори и следователи на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), чийто шеф е Теодора Точкова. Това е във връзка с новите декларации за имущество и конфликт на интереси, които според последните законови промени трябва да се подадат не другаде, а точно пред него.

Всички въпроси и отговорите им, дадени от експертите на съдебния инспекторат, фигурират на сайта в неговия нов раздел, наречен „Въпроси и отговори по имуществените декларации“. Проучване на съдебните инспектори сочи, че този сайт е желан и ще бъде практически полезен на всеки разследващ полицай и магистрат.

Всеки магистрат може да зададе своя въпрос на телефон 02/905759 или на факс 02/9057503, както и на declaration@inspectoratvss.bg, съобщиха вчера от Инспектората на Висшия съдебен съвет. Питанията се записват точно и акуратно от няколко специално определени за целта служители в регистратурата на инспектората.

Отговорите на абсолютно всеки въпрос, свързан със съдържанието на декларациите, се публикуват в новия раздел на сайта на ИВСС, и то в най-кратък срок. „На въпросите, постъпили през текущата седмица, се отговаря в първия работен ден на следващата“, посочват говорители на институцията.
Когато въпросите са от изцяло технически характер, отговорите се съобщават на телефон, факс или на електронен адрес, посочен от питащата страна, категорични са действащите прокурори.

Мярката цели да намали корупцията сред правораздаването, която предизвиква болезнено чувство за несправедливост у българските граждани.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.